خرید و فروش ارز دیجیتال

خرید و فروش ارز دیجیتال

برای ورود به دنیای خرید و فروش ارز دیجیتال چه اطلاعاتی باید داشته باشیم؟

این روزها، خبرهای بسیار زیادی در خصوص بازارهای مالی دیجیتالی به گوش می‌رسد. وسوسه رسیدن به سودهای بسیار بزرگ در زمان کم و یا انجام معاملات آسان و بی دردسر، افراد بسیاری را به سمت خرید و فروش ارز دیجیتال کشانده است. اما باید توجه داشت که ورود به دنیای ارز دیجیتال، بدون داشتن علم و دانش کافی و بی توجه به نکات و تحلیل‌های مختلف در این حوزه، می‌تواند خسارات بسیار جبران ناپذیری را نصیب کاربران مشتاق در این حوزه کند.
از این رو، به عنوان یک فرد مبتدی و یا تازه کار که می‌خواهید به خرید و فروش ارز دیجیتال بپردازید، بهتر است ابتدا آموزش‌های ارز دیجیتال کافی را در این زمینه دریافت کنید. اگر بخواهید به عنوان تاجر و یا سرمایه گذار پا به عرصه ارزهای دیجیتال بگذارید، باید با اصطلاحات متنوع در این زمینه آشنا شوید. موفقیت در بازار مالی دیجیتال و رسیدن به سود دلخواه برای سرمایه‌های مورد نظر، نیازمند دو عامل بسیار مهم و اساسی است. اول، دانش و آگاهی کافی از نحوه انجام معاملات ارزی مختلف و طریق درست خرید و فروش ارز دیجیتال است. دوم، برخورداری از صبر کافی و پیشگیری از اقدامات عجولانه از روی ناآگاهی می‌باشد. 
در قدم اول برای حرفه‌ای شدن در دنیای ارز دیجیتال باید با اصطلاحات اولیه آن آشنا شوید. در ادامه تعاریف اولیه از اصطلاحات و واژه‌های رایج در معاملات مختلف در خرید و فروش ارز دیجیتال را آورده‌ایم. سپس به شرایط لازم برای حضور به عنوان یک تاجر یا سرمایه گذار در این بازار مالی پرداخته‌ایم. در نهایت، به زبانی ساده نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی‌های مختلف را مطرح کرده‌ایم. یکی از مهم‌ترین اقدامات در معاملات رمز ارز، انجام درست و به موقع فروش ارز دیجیتال می‌باشد.

بازار مالی ارز دیجیتال
بازار مالی ارز دیجیتال

تعاریف اولیه در بازار ارز دیجیتال و آشنایی با اصطلاحات رایج در این بازار مالی

در ابتدا، باید بدانیم که ارز دیجیتال به چه معناست. در واقع وقتی سخن از خرید و فروش ارز دیجیتال است، چه چیزی و یا در واقع چه نوع ارزی در حال معامله و مبادله بین افراد می‌باشد. 
ارز دیجیتال که از واژه cryptocurrency گرفته شده است، در لغت فارسی با عنوان رمز ارز ترجمه شده است. امروزه ارزهای دیجیتال بسیاری در بین تاجران و سرمایه گذاران رواج پیدا کرده است. به گونه‌ای که مردم نیز به خرید و فروش ارز دیجیتال علاقه‌ مند شده‌اند. چرا که ویژگی‌ها و مزیت‌های مختلف انواع ارزهای دیجیتال، افراد را نسبت به سرمایه گذاری در این عرصه علاقه مند کرده است. ارزهای دیجیتال امنیت بسیار بالایی را برای کاربران خود فراهم کرده‌اند. چرا که به وسیله پروتکل‌های بسیار قدرتمند رمزنگاری شده‌اند. چنین پروتکل‌هایی راه را بر عملکرد بسیاری از هکران حرفه‌ای بسته است. 
هر روزه انواع ارزهای دیجیتال در بازار مالی خرید و فروش ارز دیجیتال عرضه می‌شوند. هدف از گسترش این بازار مالی، ایجاد تسهیل در معاملات مالی و ارزی مختلف است. چرا که خرید و فروش ارز دیجیتال بدون دخالت واسطه‌های مختلف صورت می‌پذیرد. به این ترتیب، دو طرف هر معامله با صرف کمترین هزینه، به سود بیشتر و تسهیلات ارزی دست پیدا می‌کنند. لازم به ذکر است که تمامی معاملات ارز دیجیتال از طریق بستر اینترنت و به صورت الکترونیکی انجام می‌گیرد. بنابراین، در وهله اول کاربران نیاز دارند که در زمینه استفاده از اینترنت و فعالیت مجازی در این حوزه تبحر داشته باشند. سپس، آموزش‌های لازم را در خصوص عملکرد صحیح در بازارهای ارز دیجیتال دریافت کنند. در ادامه به تعریف مفاهیم رایج در مبادلات ارز دیجیتال خواهیم پرداخت. یادگیری این مفاهیم برای هر فردی که قصد آغاز فعالیت در عرصه ارز دیجیتال را دارد، ضروری می‌باشد.

فناوری غیر متمرکز بلاک چین
فناوری غیر متمرکز بلاک چین

شبکه بلاک چین در خرید و فروش ارز دیجیتال

در بحث خرید و فروش ارز دیجیتال و انجام معاملات مالی بر اساس رمز ارز، شما با فناوری بلاک چین سر و کار خواهید داشت. بلاک چین در واقع بستری برای ذخیره داده‌ها و اطلاعات مختلف است. نوعی پایگاه گسترده برای داده است که حتی آن را Distributed Ledger Technology نیز می‌نامند. این اصطلاح در لغت به معنای دفتر کل توزیع شده است که مزایا و کاربردهای بسیاری را برای کاربران خود فراهم می‌کند. فناوری دفتر کل توزیع شده یا همان بلاک چین به نحوی طراحی و ساخته شده است که قوانین خاصی را برای کاربران خود به ارمغان آورده است. کاربران بلاک چین می‌توانند اطلاعات متنوعی را در این سیستم تعریف کرده و ذخیره کنند. اما آنها باید توجه داشته باشند که احتمال تغییر داده‌های تعریف شده در سیستم و یا حتی حذف آنها از روی پایگاه بلاک چین تقریبا برابر صفر است.  
بلاک چین و یا همان BlockChain به معنای زنجیره بلوکی می‌باشد. چنین نام گذاری به این علت است که بعد از تعریف داده و با گذشت مدت زمان معین، داده تعریف شده در ساختاری به نام بلوک قرار می‌گیرد. هر بلوک نیز دارای اطلاعات مشخصی است که آن را به بلوک قبل از خود مرتبط و متصل می‌کند. در واقع، با بررسی آخرین بلوک از اطلاعات می‌توان به ارتباط آن با بلوک‌های قبلی پی برد. به این ترتیب یک زنجیره بلوکی از اطلاعات ایجاد می‌شود که امنیت بسیار بالایی را نیز فراهم می‌کند. زیرا اتصال همه بلوک‌های داده به یکدیگر و ارتباط ویژه‌ای که باهم دارند، موجب شده است تا هر گونه تغییر در داده‌های سیستم قابل شناسایی باشد. از این رو، اعمال هر تغییر کوچک در اطلاعات موجود در سیستم، قابلیت ردیابی دارد. 
بنابراین می‌توان مهم‌ترین ویژگی‌های بلاک چین را در گرو غیر قابل تغییر بودن اطلاعات ثبت شده در آن دانست. این ویژگی موجب پدید آمدن مزایای امنیت بالا برای سیستم و همچنین شفافیت در تراکنش‌های رخ داده در سیستم است.

انواع بلاک چین و ویژگی‌های آنها

در یک دسته بندی که بر اساس خصوصیات و کاربردهای انواع بلاک چین‌های تولید شده انجام شده است، بلاک چین‌ها را در چهار نوع مختلف تعریف کرده‌اند. 

این بلاک چین، همانطور که از اسم آن مشخص است، در اختیار عموم افراد قرار گرفته است. بنابراین همه مردم می‌توانند از آن استفاده کنند و مطابق با ویژگی‌های تعریف شده برای بلاک چین، بلاک چین عمومی قابل کنترل توسط همه مردم می‌باشد. بنابراین هر کسی که قصد خرید و فروش ارز دیجیتال را در یک بلاک چین عمومی دارد، می‌تواند با دسترسی به اینترنت یک بلاک چین عمومی را دانلود و نصب کند. سپس، به عنوان یک عضو شبکه به فعالیت در این بلاک چین بپردازد. اصطلاح الگوریتم اجماع که پیش از این تعریف شد، اساس کار بلاک چین‌های عمومی می‌باشد. در واقع می‌توان گفت مدیر کل یا مسئولی برای تایید نهایی تراکنش‌های مالی رخ داده در سیستم وجود ندارد. به این معنی که وارد کردن اطلاعات در سیستم، خواندن اطلاعات و بازنگری در آنها می‌تواند توسط تمام افراد عضو در شبکه صورت گیرد. در نتیجه می‌توان گفت که بلاک چین عمومی از شفافیت بسیار بالایی برای کاربران خود برخوردار است. 
از جمله امکاناتی که بلاک چین عمومی در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد می‌توان به سه مورد اصلی اشاره کرد. اول اینکه تمام افراد متقاضی بعد از عضویت در شبکه قادر خواهند بود که نودها را اجرا کنند. همچنین آنها می‌توانند عملیات ماینینگ را در این سیستم انجام دهند. کارایی دوم شبکه بلاک چین عمومی این است که همه افراد عضو این اختیار را دارند که بلاک چین مذکور را از طریق مرورگر آن بررسی کنند. در نهایت کاربرد سوم این مجموعه، فراهم کردن امکان انجام تراکنش‌های مالی و خرید و فروش ارز دیجیتال برای همه افراد متقاضی می‌باشد.

 بلاک چین خصوصی مانند بلاک چین عمومی دارای سیستم کل توزیع شده می‌باشد. همچنین این شبکه نیز غیر متمرکز نیست. اما تفاوتی که با شبکه‌های عمومی تعریف شده دارد این است که بلاک چین خصوصی در یک شبکه بسته تعریف می‌شود. به این معنا که در این شبکه برای پذیرش میزبان محدودیت‌هایی مشخص شده است. در یک بلاک چین خصوصی دیگر تصمیمات و تاییدات نهایی بر عهده جمع نیست. بلکه مسئول و یا مدیری بر سیستم نظارت دارد. به این ترتیب تنها مدیر شبکه می‌تواند از داده‌ها و تراکنش‌ها مراقبت کرده و اجازه بازنگری در سیستم را صادر کند. علاوه بر این‌ها، برای ماینینگ نیز نیاز به کسب اجازه از طرف مدیر یا مسئول شبکه وجود دارد. 
بلاک چین‌های خصوصی معمولا برای دارایی‌های فردی یک شخص یا موسسه خاص تعریف می‌شود. بنابراین تمامی مجوزها برای انجام تراکنش‌ها و یا بازنگری در آنها، توسط مسئول سیستم صادر می‌شود. در این جا یک فرد یا گروهی مسئولیت کنترل و نظارت بر امنیت سیستم را بر عهده دارد. می‌توان اینطور بیان کرد که بلاک چین‌های خصوصی از یک سیستم محدود و کوچک برخوردار هستند. چنین شبکه‌هایی برای کاربردهای خاص و مشخص استفاده می‌شود. از سرشناس‌ترین پلتفرم‌های حاضر برای بلاک چین خصوصی می‌توان به Hyperledger Fabric ،Hyperledger Sawtooth ،Corda و Multichain اشاره کرد. 
از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های بلاک چین‌های خصوصی که در خرید و فروش ارز دیجیتال باید مورد توجه قرار گیرد، عدم امکان عضویت همه افراد در این سیستم است. در این شبکه هر فرد قادر به انجام تراکنش، اجرای یک نود و یا ماینینگ نخواهد بود. همچنین هر عضو دلخواه قادر به کنترل سیستم و بازنگری در آن نمی‌باشد.

 

 این نوع بلاک چین را می‌توان ترکیبی از دو بلاک چین عمومی و خصوصی تعریف کرد. به این معنا که نه توسط همه افراد و نه توسط یک فرد یا سازمان خاص قابل کنترل نیست. بلکه گروهی از افراد یا موسسات مدیریت بلاک چین کنسرسیوم را بر عهده دارند. در این نوع بلاک چین‌ها به گروه خاصی از کاربران اجازه نظارت بر تراکنش‌های مالی اتفاق افتاده در سیستم را می‌دهند. همچنین تنها این گروه قادر به تایید و یا صدور مجوز را برای تراکنش‌های رخ داده در سیستم دارند. بلاک چین‌های کنسرسیوم شناخته شده در دنیای خرید و فروش ارز دیجیتال عبارتند از: Quorum ،Corda و Hyperledger.

 بلاک چین هیبرید را نیز می‌توان مانند بلاک چین کنسرسیوم، ترکیبی از دو بلاک چین عمومی و خصوصی بیان کرد. اما این بلاک چین ویژگی‌های متفاوتی از بلاک چین کنسرسیوم دارد. در بلاک چین هیبرید این امکان وجود دارد که یک شبکه به صورت نیازمند به مجوز عمومی تعریف شود. در عین حال شبکه دیگر، با مجوز خصوصی در حال فعالیت باشد. در واقع می‌توان گفت که کاربران شبکه بلاک چین هیبرید می‌توانند دسترسی افراد به صفحه اصلی سیستم را در دست کنترل داشته باشند. 

کاربرد بلاک چین در خرید و فروش ارز دیجیتال

یکی از مهم‌ترین و گسترده‌ترین کاربردهای فناوری بلاک چین در حوزه رمز ارز و خرید و فروش ارز دیجیتال می‌باشد. با وجود آنکه ایجاد یک ارز دیجیتال و عرضه آن، می‌تواند از طریق تکنولوژی‌های دیگر نیز صورت گیرد، اما مشهورترین و سرشناس‌ترین ارزهای دیجیتال در شبکه بلاک چین تعریف می‌شوند. برای مثال می‌توان از ارز دیجیتال بیت کوین نام برد. بیت کوین که شناخته شده‌ترین رمز ارز در عرصه خرید و فروش ارز دیجیتال می‌باشد، از شبکه بلاک چین Bitcoin برای ذخیره داده‌ها استفاده می‌کند. به این ترتیب اطلاعات مربوط به ارزش یک ارز دیجیتال، تراکنش‌ها و معاملات صورت گرفته در آن حوزه و همچنین بحث مالکیت هر ارز دیجیتال در بلاک چین مربوط ثبت و ذخیره می‌شود.

تعریف ماینر در دنیای خرید و فروش ارز دیجیتال

یکی از راه‌های تعریف شده برای کسب درآمد در دنیای رمز ارز، استخراج و به دست آوردن انواع ارزهای دیجیتال است.‌ اما استخراج رمز ارز نیز همانند سایر تراکنش‌ها و فعالیت‌ها در این بازار مالی، نیاز به کسب آگاهی و آموزش‌های لازم دارد.
در ابتدای شروع به کار بازار رمز ارز، تمامی افرادی که به وسیله رایانه خود می‌توانستند به شبکه اینترنت متصل شوند، قادر به انجام عملیات استخراج رمز ارز بودند. در واقع تمامی کاربرانی که عضو شبکه بلاک چین می‌شدند، توانایی استخراج رمز ارز را داشتند. اما با گذر زمان و گسترش دنیای ارز دیجیتال، تنها کاربران خاصی که دارای یک کارت گرافیکی مخصوص برای ماینینگ بودند، می‌توانستند رمز ارزهای مختلف را استخراج کنند.
در نهایت با توسعه تراکنش‌های خرید و فروش ارز دیجیتال، استخراج و ماینینگ رمز ارز نیز دشوارتر شد. به این ترتیب سخت افزارهایی برای استخراج ارز دیجیتال در این شبکه تعریف شد. امروزه ماینر به کسانی گفته می‌شود که سخت افزارهای مربوطه برای استخراج رمز ارز را دارند. بنابراین ماینرها به کمک دستگاه‌های سخت افزاری خود، مسائل پیچیده را حل کرده و اتصال بلوک‌ها را در زنجیره بلاک چین به دست می‌آورند. و در نهایت می‌توانند به سود مشخصی از این کار دست پیدا کنند.

خرید و فروش ارز دیجیتال
خرید و فروش ارز دیجیتال

انواع دستگاه‌های ماینر و ویژگی‌های آنها

همانطور که پیش از این گفته شد، روش‌های مختلفی مانند الگوریتم اجماع برای تایید و اعتبارسنجی در سیستم زنجیره بلاک چین مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین دستگاه‌های ماینر نیز به دستگاه‌هایی گفته می‌شود که توان محاسباتی بسیار قدرتمندی دارند و با به کارگیری روش اجماع اثبات انجام کار یا Proof of Work (PoW) به فعالیت در شبکه بلاک چین می‌پردازند. به این ترتیب امکان استخراج رمز ارزهای مختلف برای کاربران ماینر فراهم می‌شود.
یک دستگاه ماینر باید بتواند توان پردازشی لازم برای شبکه را فراهم کند. از همین رو، دستگاه‌های ماینر مختلفی برای انواع ارزهای دیجیتال و بر اساس ویژگی‌ها و کارایی‌های آنها تعریف شده است. در ادامه انواع دستگاه‌های ماینر را در دنیای خرید و فروش ارز دیجیتال معرفی کرده و به توضیح کاربرد آنها می‌پردازیم.

ملزومات اساسی برای استخراج انواع رمز ارزها

اگر قصد دارید که عضوی از شبکه گسترده و محبوب خرید و فروش ارز دیجیتال باشید و از طریق استخراج انواع ارز دیجیتال، کسب سود و درآمد کنید، باید نسبت به ملزومات آن آگاهی کافی داشته باشید. در قدم اول و در وهله ورود به بازار ارز دیجیتال نیاز به یک اینترنت بسیار سریع خواهید داشت. چه به عنوان کاربر عادی در عرصه خرید و فروش ارز دیجیتال، چه به عنوان سرمایه گذار و چه به عنوان استخراج کننده رمز ارز، شما برای رسیدن به موفقیت، نیازمند دسترسی به یک اینترنت پر سرعت می‌باشید. در قدم بعدی، برای آنکه بتوانید سود حاصل از فعالیت خود را در محل امن و مطمئنی ذخیره کنید، نیاز به یک کیف پول امن دیجیتالی دارید. این کیف پول می‌تواند سود حاصل از تراکنش‌های ارزی شما در بازار مالی دیجیتال را در خود نگه دارد. انواع کیف پول‌های دیجیتال تعریف شده‌اند که متناسب با کاربرد و ویژگی‌های آنها، باید کیف پول مناسبی را انتخاب کنید.
در نهایت، مهم‌ترین ابزار لازم برای استخراج ارز دیجیتال دستگاه ماینر می‌باشد. مطابق با تعاریف ارائه شده برای هر کدام از انواع دستگاه‌های ماینر و همچنین متناسب با برنامه شما برای استخراج رمز ارز، می‌توانید دستگاه ماینر مناسبی را انتخاب و خریداری کنید.

این نوع از دستگاه‌های ماینر، همان پردازنده‌های مرکزی در کامپیوترهای خانگی هستند که در اوایل پیدایش بیت کوین در سال‌های 2008 و 2009 کاربرد داشتند. در آن زمان، کاربران بسیاری موفق شدند که بیت کوین قابل توجهی را از طریق رایانه‌های خود در منزل استخراج کنند. اما با توسعه زنجیره بلاک چین و بیت کوین و افزایش قدرت هش آن، پردازنده این کامپیوترها پاسخگوی نیاز شبکه برای استخراج رمز ارز نبود. با این حال، امروزه نیز می‌توان برخی از ارزهای دیجیتال موجود در بازار خرید و فروش ارز دیجیتال را از طریق کامپیوترهای خانگی استخراج کرد.

کارت‌های گرافیکی نیز دومین دستگاه ماینر مورد استفاده در تاریخ بازار ارز دیجیتال است. این کارت‌های گرافیکی دارای قدرت بیشتری نسبت به پردازنده رایانه‌های خانگی هستند. بنابراین کارایی بیشتر و قدرت پردازش بهتری را دارا هستند. اما با این حال، برای ماینینگ و استخراج تمامی ارزهای دیجیتالی رایج قابل استفاده نیستند. تعداد محدودی از رمز ارزهای موجود در شبکه را می‌توان به کمک کارت‌های گرافیکی پردازش و استخراج کرد.

در ادامه معرفی دو دستگاه ماینر پیشین و همچنین بهبود دستگاه‌های ماینر عرضه شده، دستگاه ماینر FPGA معرفی شد. این دستگاه که در واقع مدار مجتمع دیجیتالی قابل برنامه ریزی است، یک نوع تراشه می‌باشد. کاربرانی که قصد استخراج ارز دیجیتال را دارند، پس از تهیه تراشه مورد نظر خود، آن را در دستگاه ماینر خود نصب می‌کنند. از جمله مزایای دستگاه ماینر معرفی شده، قابلیت شخصی‌سازی آن برای هر کاربر می‌باشد. علاوه بر این، دستگاه ماینر FPGA قدرت پردازش بیشتری نسبت به دو دستگاه استخراج ارز قبلی دارد. در حالی که برق کمتری را مصرف کرده و در نتیجه هزینه کمتری را برای استخراج کننده ارز دیجیتال به همراه دارد. اما با این وجود، این دستگاه ماینر نیز کارایی خود را برای استخراج ارزهای دیجیتال برتر مانند بیت کوین از دست داده است. در حال حاضر می‌توان سایر ارزهای دیجیتال مانند نروس نتورک و کادنا را به کمک دستگاه ماینر FPGA استخراج کرد.

ماینر ایسیک یا ASIC بهترین و قدرتمندترین دستگاه استخراج کننده ارز دیجیتال می‌باشد. این دستگاه ماینر نسبت به دستگاه‌های پیشین، قدرت پردازش بسیار قابل توجهی دارد. همچنین، این دستگاه برق کمتری را نیز نسبت به دستگاه‌های قبلی مصرف می‌کند. ماینر ایسیک به صورت کاملا ویژه و اختصاصی برای استخراج ارز دیجیتال طراحی و ارائه شده است. در واقع ساختار الکترونیکی دستگاه استخراج رمز ارز ایسیک به گونه‌ای تعریف شده است که تنها برای هدف استخراج ارز دیجیتال می‌تواند کاربرد داشته باشد. این ماینرها با قدرت محاسباتی بسیار بالا و پردازش قوی می‌توانند ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، بیت کوین کش و لایت کوین را استخراج کنند.

روش‌های استخراج رمز ارز
روش‌های استخراج رمز ارز

راه‌های متنوع و در دسترس برای فروش ارز دیجیتال

شما بعد از به دست آوردن و یا خریدن انواع ارزهای دیجیتال، برای رسیدن به سود دلخواه خود، نیاز به فروش ارز دیجیتال مورد نظر دارید. ارزهای دیجیتال ماهیتی مشابه ارزهای معمول را ندارند. در واقع نمی‌توان از آنها برای خرید کالاهای مختلف در فروشگاه استفاده کرد. اما با فروش ارز دیجیتال به دست آمده در بازار مالی رمز ارز، می‌توانید به سود و درآمد مناسبی برسید. با این حال کسب موفقیت در انجام معاملات مالی نیاز به دانش کافی و بررسی همه ابعاد معامله دارد. در بازار مالی ارز دیجیتال، راه‌های مختلف و متنوعی را پیش روی کاربران در این عرصه قرار داده‌اند تا به فروش ارز دیجیتال بپردازند. شما می‌توانید با بررسی انواع راهکارهای ارائه شده و مزایای هر کدام از آنها، با توجه به شرایطی که دارید، روش فروش مناسبی را انتخاب کنید. شرایط شما، شامل نوع ارز دیجیتال، میزان آن و هدف شما از فروش ارز دیجیتال مربوطه می‌شود.

صرافی‌های ارز دیجیتال در فروش ارز دیجیتال

ابتدایی‌ترین و شناخته شده‌ترین راه برای فروش ارز دیجیتال، مراجعه به صرافی‌های ارز دیجیتال است. این روش برای کاربران و تاجران، یک راه مطمئن و آسان می‌باشد. شما برای فروش ارز دیجیتال خود در یک صرافی ارز دیجیتال، نیاز به ایجاد یک حساب کاربری در صرافی ارزی انتخابی دارید. سپس باید حساب کاربری خود را به یک حساب بانکی در وجه رایج وصل کنید. به این ترتیب می‌توانید سود حاصل از تراکنش‌های خود را در وجه رایج و یا دلخواه از بانک دریافت کنید.
از آنجایی که صرافی‌های ارز دیجیتال دارای گواهی‌های امنیتی و رمزگذاری SSL هستند، می‌توان آنها را محلی امن برای نگهداری ارزهای دیجیتال و فروش آنها دانست. جهت فروش ارز دیجیتال خود، باید نوع ارز دیجیتال، میزان دلخواه شما برای فروش و قیمت ارز دیجیتال مورد نظر را تعیین کنید. سپس، ادامه کار را به صرافی ارزی انتخابی واگذار کنید. سیستم صرافی ارز دیجیتال با بررسی معامله دلخواه شما، خریدار مناسب را جست و جو پیدا خواهد کرد. به این ترتیب می‌توان گفت صرافی‌های ارز دیجیتال فرایند فروش ارز دیجیتال را برای کاربران آسان کرده‌اند.

انجمن‌های آنلاین در فروش ارز دیجیتال

از دیگر روش‌های ممکن برای فروش ارز دیجیتال، می‌توان به انجمن‌های آنلاین تشکیل شده برای خرید و فروش ارز دیجیتال اشاره کرد. در این پلتفرم‌ها تعداد کثیری از علاقه مندان به بازار ارز دیجیتال گرد هم آمده‌اند و به انجام معاملات ارزی می‌پردازند. شما با ارائه میزان و قیمت ارز دیجیتال خود و همچنین تعیین روش پرداخت در معامله، متقاضیان خرید ارز دیجیتال را به خود جذب خواهید کرد.
در این روش، شما مسئولیت بیشتری بر عهده دارید. چرا که باید خودتان با تحقیق و بررسی مدارک و شواهد ارائه شده، خریدار مناسب و مطمئنی را انتخاب کنید. فروش ارز دیجیتال در چنین پلتفرم‌هایی از امنیت چندانی برخوردار نیست. بنابراین باید بسیار آگاهانه و با بررسی کافی شروع به معامله کنید.

خرید و فروش ارز دیجیتال
خرید و فروش ارز دیجیتال

فروش ارز دیجیتال به دوستان و افراد خانواده

یکی از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین راه‌ها برای فروش ارز دیجیتال، انتخاب خریدار از بین دوستان و آشنایان است. اگر فرد علاقه مندی در بین خانواده و یا اطرافیان شما نسبت به خرید ارز دیجیتال وجود دارد، می‌توانید به وی مراجعه کنید. سپس با بیان میزان ارز دیجیتالی که برای فروش انتخاب کرده‌اید و همچنین نوع و قیمت آن، به معامله بپردازید. در صورت تایید دو طرف برای انجام معامله، پول خود از فروش ارز دیجیتال را می‌توانید مستقیما و نقدا دریافت کنید. سپس، ارز دیجیتال مورد نظر را به کیف پول دیجیتالی خریدار منتقل کنید. چنین روشی نسبت به پلتفرم‌های انجمن آنلاین برای فروش ارز دیجیتال، از امنیت بیشتری برخوردار است.

فروش ارز دیجیتال از طریق دستگاه‌های خودپرداز بیت کوین

دستگاه‌های خودپرداز بیت کوین، دستگاه‌هایی مشابه دستگاه‌های خودپرداز معمول هستند. با این تفاوت که با اسکن کد QR کیف پول دیجیتالی خود، می‌توانید نسبت به فروش ارز دیجیتال اقدام کنید و پول حاصل از فروش را به صورت نقدی از خودپرداز دریافت کنید. از آنجایی که اغلب اوقات و در بیشتر کشورها فرایند ثبت نام و ایجاد حساب کاربری در خودپردازهای بیت کوین آسان نیست، روش محبوبی برای فروش ارز دیجیتال نمی‌باشد. از طرف دیگر، چنین روشی در بعضی از کشورها، نیاز به اخذ مجوز از مراجع بالا برای انجام تراکنش مالی دارد. علاوه بر این‌ها، میزان کارمزدی که در این معاملات توسط خودپرداز از حساب فروشنده ارز دیجیتال کسر می‌شود، قابل توجه است. بنابراین روش انتخابی از طرف بسیاری از کاربران بازار مالی دیجیتال نیست.

انواع صرافی‌های ارز دیجیتال در بازار خرید و فروش ارز دیجیتال

انواع صرافی ارز دیجیتال
انواع صرافی ارز دیجیتال

همانطور که پیش از این گفته شد، صرافی ارز دیجیتال یکی از بهترین و مطمئن‌ترین راه‌ها برای خرید و فروش ارز دیجیتال هستند. حال می‌خواهیم با نحوه کار صرافی‌های دیجیتال آشنا شویم و سپس به معرفی انواع صرافی‌های ارز دیجیتال ارائه شده بپردازیم.
یک صرافی ارز دیجیتال که در اصطلاح به آن اکسچنج (Exchange) گفته می‌شود، نوعی پلتفرم است که برای انجام معاملات مربوط به خرید و فروش ارز دیجیتال تعریف شده است. این پلتفرم می‌تواند یک وبسایت، یک نرم افزار در کامپیوتر و یا یک اپلیکیشن بر روی تلفن همراه باشد. پس از ثبت نام در صرافی مورد نظر، می‌توانید مطابق با دستورالعمل‌های مشخص شده، به خرید و فروش ارز دیجیتال بپردازید.

نحوه معامله در صرافی‌های ارز دیجیتال به این صورت است که می‌توانید ارز دیجیتال خود را با نوع دیگری از ارز دیجیتال مبادله کنید و یا در قبال فروش ارز دیجیتال مورد نظر، پول نقدی در وجه رایج دریافت کنید. نحوه کار انواع صرافی‌های دیجیتال با هم متفاوت است. اما اساس کار همه آنها بر پایه معاملات الکترونیکی است و نیازی به مراجعه حضوری به صرافی نخواهید داشت. شیوه معامله و خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی‌های مربوطه معمولا به دو شکل می‌باشد. در حالت اول، شما وارد معامله با خود صرافی خواهید داشت. در واقع یا خریدار ارز دیجیتال از صرافی هستید و یا به دنبال فروش ارز دیجیتال به صرافی مورد نظر می‌باشید. در حالت دوم، صرافی در نقش واسطه در معامله‌های ارز ظاهر می‌شود. به این ترتیب که طرفین معامله را به هم می‌رساند و کارمزدی نیز بابت این کار از دو طرف دریافت می‌کند.

صرافی متمرکز در خرید و فروش ارز دیجیتال

صرافی متمرکز در بازار به این صورت است که توسط شخص یا گروه خاصی تحت کنترل است. در واقع موسسه یا نهاد خاصی صرافی متمرکز را اداره می‌کند. از معروف‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال متمرکز می‌توان به بایننس، کوین بیس، کراکن، هوبی (Houbi)، بیتفینکس (Bitfinex) و ... اشاره کرد. به گزارش سایت کوین مارکت کپ، بیشترین معاملات انجام شده در عرصه خرید و فروش ارز دیجیتال توسط این صرافی‌های متمرکز کنترل می‌شوند. صرافی‌های متمرکز کنترل تمامی اموال و دارایی‌های معامله‌کنندگان را بر عهده دارند. در واقع تمامی رمز ارزها در کیف پول دیجیتالی صرافی نگهداری می‌شود.
این ویژگی مطرح شده برای صرافی‌های متمرکز در بازار رمز ارز را می‌توان یکی از معایب و مشکلات این صرافی‌ها در نظر گرفت. چرا که به دلیل ماهیت غیر متمرکزی که ارزهای دیجیتال دارا هستند، صرافی متمرکز به نوعی ایجاد تناقض در معاملات ارزی می‌کند. در واقع متمرکز بودن صرافی ارزی، ایجاد حس ناامنی در رابطه با اموال ارزی برای کاربران به ارمغان می‌آورد. این مسئله به ویژه برای کاربران ایرانی که به خرید و فروش ارز دیجیتال مشغول هستند بسیار مهم است. زیرا به دلیل شرایط خاص اقتصادی حاکم بر ایران، امکان دارد که در هر لحظه حساب کاربری کاربران ایرانی در صرافی‌های ارزی خارجی غیر قابل دسترس شود. در نتیجه دیگر نمی‌توانند دسترسی آسان به دارایی خود داشته باشند.

صرافی ارزی برای خرید و فروش ارز دیجیتال
صرافی ارزی برای خرید و فروش ارز دیجیتال
درباره خرید و فروش ارز دیجیتال
درباره خرید و فروش ارز دیجیتال

صرافی غیر متمرکز در خرید و فروش ارز دیجیتال

صرافی غیر متمرکز به دلیل ماهیت غیر متمرکز آن که مطابق با رمز ارزهای موجود در بازار است، بسیار قابل توجه می‌باشد. مزایایی که ویژگی غیر متمرکز بودن این نوع صرافی‌ها به آنها می‌بخشد، موجب شده است تا افراد حرفه‌ای در حوزه خرید و فروش ارز دیجیتال به سمت آنها متمایل شوند. بنابراین گفته می‌شود که در سال‌های پیش رو، صرافی‌های غیر متمرکز بخش بزرگی از بازار ارز دیجیتال را تصرف خواهند کرد و به این ترتیب درصد بالایی از معاملات خرید و فروش ارز دیجیتال در این صرافی‌ها اتفاق خواهد افتاد.
صرافی غیر متمرکز برخلاف صرافی متمرکز، توسط نهاد یا سازمان خاصی اداره نمی‌شود و تحت کنترل هیچ گروه خاصی نمی‌باشد. از این رو می‌توان گفت که دارایی کاربران رمز ارز در اختیار هیچ موسسه و گروهی نیست و خود کاربران دسترسی آسانی به اموال ارزی خود دارند.
در صرافی‌های غیر متمرکز، فناوری‌های بلاک چین و قراردادهای هوشمند را برای خرید و فروش ارز دیجیتال به کار می‌برند. کسانی که قصد خرید و یا فروش ارز دیجیتال را دارند، بعد از ورود به سامانه صرافی، کیف پول دیجیتال خود را به سیستم صرافی وصل می‌کنند. سپس مستقیما از طریق کیف پول خود معاملات ارزی را انجام می‌دهند.
با وجود مزایای قابل توجهی که صرافی‌های غیر متمرکز فراهم کرده‌اند، چالش‌هایی را نیز به همراه دارند. برای مثال این ساختار دارای مشکلاتی در خصوص اتصال انواع مختلف بلاک چین می‌باشد. یا تحت شرایط خاصی ممکن است که کارمزد برخی معاملات ارزی بسیار بالا باشد.

صرافی ارزی همتا به همتا در خرید و فروش ارز دیجیتال

صرافی ارزی همتا به همتا یا به اختصار (P2P) به این صورت تعریف شده است که دو طرف معامله به صورت مستقیم و بی واسطه، با هم تبادل ارزی می‌کنند. در واقع می‌توان گفت که پلتفرم صرافی ارزی همتا به همتا به صورت یک سایت یا نرم افزار روی کامپیوتر و یا اپلیکیشن تلفن همراه است. کاربران می‌توانند با قرار دادن آگهی‌های تبلیغاتی در پلتفرم مذکور، به جذب مشتری بپردازند. این عرصه می‌تواند یکی از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین روش‌ها برای خرید و فروش ارز دیجیتال باشد.
جهت فراهم کردن امنیت کافی برای دارایی کاربران در صرافی ارزی همتا به همتا و همچنین محدود کردن دسترسی کلاهبرداران در این حوزه، شرایط قفل نمودن دارایی‌های مورد نظر تا زمان تایید مشتری در این سامانه فراهم شده است. از جمله مزایای چنین سیستمی برای تاجران ارز دیجیتال، امکان معامله و تبادل ارز با کاربرانی از سایر کشورها می‌باشد. افرادی که به حساب‌های بین المللی دسترسی دارند، قادر خواهند بود که از این طریق معاملات بین المللی را به انجام رسانند. علاوه بر این، بسیاری از کاربران ایرانی می‌توانند طرف معامله خود را از بین سایر کاربران ایرانی انتخاب کنند تا به این ترتیب برای انجام تراکنش‌های ارزی با محدودیت خاصی مواجه نباشند.

معاملات ارز دیجیتال
معاملات ارز دیجیتال
صرافی‌های ارز دیجیتال
صرافی‌های ارز دیجیتال

صرافی ارزی مشتقه در بازار ارز دیجیتال

بعضی از صرافی‌های خرید و فروش ارز دیجیتال امکان انجام معامله قراردادهای آتی (Futures) و اختیاری (Options) را برای کاربران رمز ارز فراهم کرده‌اند. این معاملات به سبک معمول معاملات ارز دیجیتال انجام نمی‌گیرند. با این حال می‌توان گفت که تا حدودی شبیه به معاملات ارزی انجام گرفته در بازارهای ارزی متمرکز هستند.
در صرافی‌های ارزی مشتقه، شرایطی فراهم شده است تا تاجران با قرض پولی چند برابر سرمایه ارزی خود از صرافی، در معاملات بزرگ رمز ارز شرکت کنند. به پولی که از صرافی قرض گرفته می‌شود، در اصطلاح اهرم می‌گویند. محدودیت میزان این پول قرضی بستگی به صرافی مورد نظر دارد. با این وجود در برخی صرافی‌ها برای دارایی‌های مشخصی تا حدود 125 برابر نیز می‌توان پول قرض گرفت.
نحوه خرید و فروش در صرافی‌های مشتقه به گونه‌ای است که نه تنها می‌توان از افزایش قیمت رمز ارز به سود رسید، بلکه کاهش قیمت ارز دیجیتال نیز می‌تواند کاربران را به سود برساند. از مهم‌ترین صرافی‌های ارزی مشتقه می‌توان به صرافی بایننس اشاره کرد.

نکات طلایی که قبل از ورود به عرصه خرید و فروش ارز دیجیتال باید بدانید

اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که در ورود به دنیای خرید و فروش ارز دیجیتال باید بدانید، دانش و آگاهی کافی است. هرگز نباید بدون تحقیق و مشورت با افراد مجرب و حرفه‌ای، اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال کنید. از طرفی در دنیای ارزی مذکور، همواره باید نسبت به اخبار و وقایع اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید تحلیل‌های درستی برای معاملات پیش رو انجام دهید.
در قدم بعدی باید در رابطه با رمز ارزهای مختلف اطلاعات کسب کنید. شما باید بدانید که چرا و با چه هدفی یک رمز ارز را خریداری می‌کنید. در ادامه نیز باید به کمک تحلیل‌های درست و منطقی در معامله فروش ارز دیجیتال شرکت کنید. امروزه، رمز ارزهای متنوعی در این بازار مالی عرضه شده‌اند که باید قبل از شروع به تبادل ارزی، در رابطه با ارزش آنها و کارایی که دارند تحقیق کنید.
شما باید توجه داشته باشید که تمامی تراکنش‌های مالی و ارزی در دنیای رمز ارز، به صورت دیجیتالی و الکترونیکی می‌باشد. در این جا خبری از پول نقدی به صورت اسکناس نیست. باید ماهیت دیجیتالی رمز ارزها را بشناسید و با ابعاد مختلف معاملات بازار ارز دیجیتال آشنا باشید.

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
لیست علاقه مندی ها 0